MUZIEK 1

Muziek Fotostudio Utrecht Jeffrey Lew Fotografie Lange Jufferstraat 15 3512 EC Utrecht The Netherlands Copyright 1977 - 2020

Beluister Jeffrey Lew zijn covers van Classical, Vintage, Ballads, Fusion, Jazz, Latin en Rhythm & Blues muziek.

Listen to the music for the fun of it. Vintage romantic instrumentals produced by Jeffrey Lew. Scroll down!

Jeffrey gebruikt als masterkeyboard de oerdegelijke vintage Yamaha P-150 elektronische stagepiano. Met de hoogwaardige stereo pianoklanken.

Dit aanslag gevoelig 88 gewogen toetsen instrument speelt en klinkt als een akoestische piano, maar wel met uitgebreide MIDI controle mogelijkheden.

Aanvullend gebruikt hij de Roland JV-2080 synthesizer module, een werkpaard dat nog altijd prima klinkt. Handig zijn de 8 slots onder het afdekplaatje bovenop de behuizing, bedoeld voor de los verkrijgbare expansion cards van Roland. Lew gebruikt daarin de Bass & Drums card SR-JV80-10.

Deze module heeft een polyfonie van 64 stemmen en kan via 16 kanalen alle geluiden van verschillende instrumenten genereren.

Deze duizendpoot mocht in geen geluidsstudio ontbreken en heeft een 19 inch Rack Mount.

Het is een module die je nog steeds in sommige geluidsstudio’s aantreft, alhoewel er tegenwoordig modernere 128-stemmige geluidsmodules zijn.

Met de JV-2080 expanded - 16 parts multitimbraal/64 stemmen - in combine met het MIDI masterkeyboard van Yamaha en een M-Audio MIDI-interface zijn de arrangementen gemaakt. Dankzij de expansion board Bass & Drums hoor je voortreffelijk klinkende drums en vette bas partijen.

De professionele software sequencer is Logic Pro 9 van Apple .

Een sequencer is een elektronisch hulpmiddel waarmee muziekcommando’s zoals noten en verschillende klankwaarden kunnen worden opgenomen. Ze zijn te wijzigen, op te slaan en weer uit te sturen naar een synthesizer of een ander MIDI apparaat en wel in een vooraf bepaald tempo. Dit instrument registreert voor iedere gelijk durende stap in een compositie één of meerdere waarden. Deze waarden kunnen ingesteld, veranderd en vastgelegd worden. De sequencer kan deze stappen, met een in te stellen onderlinge interval, achterelkaar afspelen en uitsturen in de vorm van stuurspanningen. Op deze manier wordt een synthesizer aangestuurd. Eventueel kan een patroon, een serie van stappen, herhaald “geloopt” worden.

Tegenwoordig bestaan sequencers voornamelijk als software. De bekendste zijn Cubase van Steinberg en Logic van Apple. Ze zijn gebaseerd op het gebruik van MIDI “Musical Instrument Digital Interface”. “The sky’s the limit”.

De gebruiker wordt niet meer beperkt tot stappen en patronen. Bovendien bieden ze vaak veel geluidsopnamen en na bewerkingsmogelijkheden.

Sequencer software vormt tegenwoordig bij muziek producers vaak het hart van de geluidsstudio.

14. Got To Get You In To My Life  3:58

4. Falling In Love With You 3:33

TECHNISCHE HANDLEIDING


Jeffrey gebruikt de oerdegelijke vintage Yamaha P-150 elektronische stagepiano als masterkeyboard. Daaruit komen al de hoogwaardige stereo pianoklanken.

Dit aanslag gevoelig 88 gewogen toetsen instrument - speelt en klinkt als een akoestische piano - hoeft niet gestemd en heeft bovendien uitgebreide MIDI controle.

Aanvullend gebruikt hij de Roland JV-2080 synthesizer module, een werkpaard dat nog altijd prima klinkt. Handig zijn de 8 slots onder het afdekplaatje bovenop de behuizing. Bedoeld voor de expansion cards van Roland. Lew gebruikt daarin de Bass & Drums card SR-JV80-10. Deze module heeft een polyfonie van 64 stemmen. Via 16 kanalen kunnen de geluiden van verschillende instrumenten worden gegenereerd. Deze duizendpoot mocht in geen geluidsstudio ontbreken en heeft een 19 inch Rack Mount. Het is een professionele module die je nog steeds in sommige geluidsstudio’s aantreft, alhoewel er tegenwoordig modernere 128-stemmige geluidsmodules bestaan. Bijvoorbeeld de SuperNATURAL Sound Module van Roland. De Integra-7 met ruim 6000 geluiden.

Wel hangt er aan deze module een fors prijskaartje van € 1479.-.


Met de JV-2080 expanded - 16 parts multitimbraal/64 stemmen - gecombineerd met het masterkeyboard van Yamaha en een M-Audio MIDI-interface zijn de songs gemaakt. Dankzij de expansion board Bass & Drums hoor je voortreffelijk klinkende drums en vette bas partijen. De software sequencer is Logic Pro 9 van Apple.

Een moderne sequencer is een elektronisch hulpmiddel waarmee muziekcommando’s zoals noten en verschillende klankwaarden kunnen worden opgenomen. Ze zijn te wijzigen, op te slaan en weer uit te sturen naar een synthesizer of een ander MIDI apparaat en wel in verschillende tempi. Dit instrument registreert voor ieder gelijk durende stap in een compositie één of meerdere waarden. Deze waarden kunnen ingesteld, veranderd en vastgelegd worden. De sequencer kan deze stappen, met een in te stellen onderlinge interval, achterelkaar afspelen en uitsturen in de vorm van stuurspanningen. Op deze manier worden synthesizers aangestuurd. Tegenwoordig bestaan sequencers voornamelijk als software. De bekendste zijn Cubase van Steinberg en Logic van Apple. Ze zijn gebaseerd op het gebruik van MIDI “Musical Instrument Digital Interface”. “The sky’s the limit”. De gebruiker wordt niet meer beperkt tot stappen en patronen. Bovendien bieden ze vaak veel geluidsopnamen en na bewerkingsmogelijkheden. Sequencer software vormt bij muziek producers vaak het hart van de geluidsstudio.


Alle muziek moet omgezet worden naar MP3-formaat. Alleen dan is weergave en snelle laadtijd van de cover songs op deze website mogelijk.

Voor de digitale opname wordt de Apogee Duet audio interface en een mixer de Mackie 802VLZ4 gebruikt.

Op de Mackie mixer kan bovendien een microfoon worden aangesloten. Daarbij kunnen deze nummers van echte vocalen worden voorzien.

De Apogee Duet wordt via de USB poort van de computer aangesloten. Tevens is de Apogee Duet een DAC, die de matige audiokaart van de computer omzeild.

Een DAC is een Digitaal-Analoogomzetter of DA-converter en zet een digitaal signaal om in een analoog signaal.

Jeffrey gebruikt de Duet om de arrangementen afgespeeld met de Logic Midi software via de Yamaha P-150 en de Roland JV-2080 gelijktijdig op te kunnen nemen.

De MP3 muziek gebruikt hij op zijn eigen webpagina's en bij documentaires die hij als Cameraman maakt.

Windows codeert MP3- bestanden standaard in 192 kbps (lossy). Is de hoogste CD kwaliteit gewenst, dan wordt AIFF of WAV-codering aanbevolen.

Primair gebruikt hij de WAV-codering.


Zijn werkwijze op een MacBook Pro in 3 stappen:

1. Verbind de geluidsmodule (s) via speciale 5-pin MIDI-kabels met een MIDI-interface. Gebruik een interface met tenminste 2 x in en 2 x out.

Sluit de USB poort van de MIDI- interface aan op een USB poort van de computer. 

De links/rechts audio output van de Roland JV-2080 module ordt verbonden met de links/rechts audio input van de Mackie 8 kanalen geluidsmixer.

De Yamaha P-150 wordt ook op dezelfde mixer aangesloten, waardoor de twee audio bronnen separaat van elkaar te mixen zijn.

Op de separate links/rechts output van de Mackie wordt de brake-out kabel van de Apogee Duet aangesloten (2 x 1/4" mono jack naar 2 x 1/4" mono jack).

Zodat beide audio bronnen via de mixer op de Duet audio interface aangesloten zijn. Via XLR kabels wordt de mixer op een aparte versterker aangesloten.


2. Activeer de sequencer (Logic) en open een reeds voltooid arrangement.

Met een hoofdtelefoon aangesloten op de Apogee DAC kan tijdens de opnamen meegeluisterd worden of alles goed gaat.

Speel het arrangement af in Logic en maak tegelijkertijd een audio opname daarvan in hetzelfde Logic. Recente computers kunnen immers multitasken.

De codering van dat bestand is in Logic vooraf ingesteld als WAV. Exporteer dit ongecomprimeerde WAV-bestand naar het Bureaublad.


3. Activeer Audacity (het geluidsnabewerking programma) en open daarin het WAV-bestand. Hier is het geluidsbestand na hartelust te bewerken.

Als alles na wens geëdit is, wordt het tijdelijk bestand geëxporteerd naar WAV en MP3.

De MP3 bestanden worden later gebruikt in programma’s zoals EverWeb.

MP3 ofwel MPEG-1 Layer 3 is een manier om geluid te comprimeren. De opslagcapaciteit die nodig is voor het opslaan van geluid zal sterk reduceren.

Het geluid zal door compressie aan kwaliteit verliezen (lossy). De hoeveelheid data zal verminderen, waardoor de muziek kwaliteit hoorbaar minder wordt.


Advanced Audio Coding (AAC) is een MPEG-4 tegenhanger van het populaire MP3 audio-formaat.

Anders dan MP3 ondersteunt AAC multi-kanaals audio tot maximaal 48 full frequency channels. Een 192 kbps MP3 geluidsfragment zal ongeveer dezelfde kwaliteit hebben als een 128 kbps AAC bestand, waarbij het AAC bestand kleiner is en dus met een efficiëntere datacompressie (40% kleiner) en met een betere geluidskwaliteit dan MP3. AAC is bekend als het standaard audioformaat gebruikt bij Apple iPhones, iPod, iPad  en iTunes. Het formaat wordt gebruikt bij aankoop van audio in de iTunes Store. Daarnaast is AAC ook het standaard formaat voor Sony's PlayStation 3 waar het gebruikt wordt om geïmporteerde CD's gecomprimeerd op te slaan. Over het algemeen komt dit AAC-formaat veel voor met de extensie m4a in plaats van AAC. Helaas kunnen de meeste webservers niet overweg met m4a bestanden. Het is bovendien verspilling van kwaliteit om via de iTunes Store gecomprimeerde muziek te kopen, als die uitsluitend op de peperdure HiFi installatie thuis wordt afgespeeld! Op een CD staan meestal niet gecomprimeerde PCM bestanden, zoals AIFF of WAV.

Apple Lossless en FLAC zijn daarentegen gecomprimeerde versies met minder kwaliteitsverlies dan bij MP3, ten opzichte van de originele PCM datastream op de CD. Apple Lossless Audio Codec bestanden (ALAC) zijn iets groter dan FLAC bestanden. Apple Lossless wordt bij het afspelen meteen „uitgepakt” en via iTunes direct naar de speakers of de hoofdtelefoon gestuurd. CD’s kunnen binnen iTunes desgewenst rechtstreeks in Apple Lossless ingelezen worden. Zie A.

FLAC (Free Lossless Audio Codec) daarentegen maakt een imagebestand (cue met metadata en flac als imagebestand) van de PCM datastream op de CD aan.

Op dit moment is iTunes nog niet in staat om direct FLAC bestanden in te lezen. Het verschil tussen Apple Lossless en FLAC is nagenoeg niet hoorbaar.

Met het softwareprogramma XLD kan een FLAC bestand eerst geconverteerd worden naar een voor iTunes herkenbaar formaat en in iTunes ingelezen worden.


20. Thank You For The Music 3:47

6. Betlehem 3:05

13. Cavatina 3:24

11. You Make Me Feel Brand New 5:17

9. Unforgettable 3:55

16. She's Out Of My Life 3:40

18. Tres Palabras 3:45

19. September Morn 3:56

17. Liberian Girl 3:18

15. Rapsodia 5:00

10. The Girl From Ipanema 5:07

12. Insensatez 9:10

7. Fragile 3:40

2. Bluesette 3:28

3. Me And Mrs Jones 4:54

5. The House Of The Rising Sun 4:55

1. She Believes In Me 4:00

One Moment In Time

The Chronicals Of A True One Man Band

A Sentimental Journey Through Time and Space

Digital Music Album My First

“The Greatest Love Songs”


Part 1

8. Fields Of Gold 3:42

21. For All We Know 2:45

35. That’s What Friends Are For 4:10

25. How Deep Is Your Love 4:16

41. I`ll Be Seeing You 5:15  “The Notebook”

27. Xanadu 3:30

34. Hard To Say I Am Sorry 3:52

32. Mornin 4:28 Style Al Jarreau

30. Con Los Años Que Me Quedan 4:40

37. Kom Maar Bij Mij 4:10

39. As Time Goes By 3:52

40. Santaclaus Is Coming To Town 3:08

38. The Way We Were 3:24

36. All By Myself 4:58 Style Eric Carmen

31. Lady In Red 3:48

33. This Masquerade 4:22

28. Saving All My Love For You 4:05

23. Yesterday Once More 4:04

24. Lovely Day 3:36

26. How Can You Mend A Broken Heart 3:50

22. Neighbours 1:20

29. Lady Love 3:42

42. I`ll Be Seeing You (Jazz Combo) 4:04

http://jeffreylew.nl/Fotostudio/Muziek

56. How Insensitive (Combo) 6:50

46. What A Difference A Day Makes 4:38

62. My Endless Love 4:20

48. That’s The Way Of The World 5:28

55. Someone To Watch Over Me 3:30

53. Don`t You Worry About A Thing 4:14

51. In The Stone 4:08

58. Have I Told You Lately 4:20

60. One Day I'll Fly Away 4:42

61. The Glory Of Love 4:37

59. Your Song 4:00

57. One Note Samba 3:40

52. The Nearness Of You 4:58

54. Without You 3:24

49. Smile 3:34

44. Just The Way You Are 4:54

45. After The Love Has Gone 5:07

47.The Days Of Wine And Roses 3:46

43. All The Things You Are 4:38

50. For All We Know 3:00

63. A Song For You 4:03

77. Somos Novios 4:22 “It’s Just Impossible”

67. Ave Maria 5:18 Style Eumir Deodato

83. People 3:42

69. Run To You 4:26

76. Se La Gente Usasse Il Cuore 5:00

74. L'Abitudine 4:08

72. Just The Way You Are 5:48 Style Barry White

79. Solamente Una Vez 3:30 “Only Once”

81. The Prayer 4:20

82. The Long And Winding Road 3:34

80. Mille Lune Mille Onde 3:40

78. Mi Manchi 3:38 “Ik mis je”, “I miss you”

73. Sailing 4:16

75. Bésame Mucho 4:03

70. Somewhere Over The Rainbow 4:50

65. She 3:06

66. All The Way 3:48

68. All By Myself 4:50 Style Celine Dion

64. It Had To Be You 3:26

71. I Will Always Love You 4:02

84. Somewhere 3:25

86. I Finally Found Someone 3:40

92. Betcha By Golly Wow 3:35 Prince “You Bet”

85. Evergreen 3:05 A Star Is Born

90. The Christmas Song 4:38

91. White Christmas 3:00

89. Ancora 3:40 Shirley Zwerus “Heel Even”

87. Adeste Fideles Solo Piano Grande 3:52

93. Hello 4:14

Grazie per aver ascoltato!

Thanks for listening.

Someday You bet we’ll meet again!

http://jeffreylew.nl/Fotostudio/Muziek
http://jeffreylew.nl/Fotostudio/Muziek
http://jeffreylew.nl/Fotostudio/Muziek
http://jeffreylew.nl/Fotostudio/Muziek
http://jeffreylew.nl/Fotostudio/Muziek
Hofner-4575-1966-arch59a

Apogee Duet + brake-out cable

Mackie 802VLZ 8-channel sound mixer

Roland JV-2080 synthesizer module

88. Run To Me 4:32

http://jeffreylew.nl/Fotostudio/muziek-2.html

Audio Widget controle in Everweb

Gebruik een hoofdtelefoon!

98. Gabriel’s Oboe 2:22 "The Mission"

96. Love Will Conquer All 4:28

97. Your Love 3:34

95. Parole Parole 3:57 “Woorden Woorden”

99. Ma Comme Faje 4:18

94. Now We Are Free 4:18 “The Gladiator”

Beyerdynamic DT 990

Premium Edition 250 Ω or 32 Ω

Jeffrey Lew

Zoekt een vocaliste

Voor het inzingen van zijn

bovenstaande covers

She Believes In Me in Audacity click de afbeelding hierboven om de muziek te horen in een Popup scherm

http://jeffreylew.nl/Fotostudio/Muziek

Laatste update:

Britse datumnotatie

Use a headphone for optimal sound.

Audio HTML created and tested:

Safari is very slow for music loading.

Chrome is all right now a day!

Preferably Use Firefox for fast loading!

Reload this page again in some browsers,

if the HTML players are not loading!

Hofner-4575-1966-arch59a

Hofner - 4575 - 1966

http://jeffreylew.nl/Fotostudio/muziek-2.html

102. E Più Ti Penso 3:33 Style Ariana Grande

100. Lost Boys Calling (Playing Love) 3:58

101. A Tutti Gli Zeri Del Mondo 4:34