muziek

http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html
http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html
 
http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html
http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html
Download iTunes
http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html
http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html
http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html

Jeffrey gebruikt de oerdegelijke vintage Yamaha P-150 elektronische stagepiano als masterkeyboard. Daaruit komen al de hoogwaardige stereo pianoklanken.

Dit aanslag gevoelig 88 gewogen toetsen instrument - speelt en klinkt als een akoestische piano - hoeft niet gestemd te worden en heeft bovendien uitgebreide MIDI controle.

Aanvullend gebruikt hij de Roland JV-2080 synthesizer module, een werkpaard dat nog altijd prima klinkt. Handig zijn de 8 slots onder het afdekplaatje bovenop de behuizing. Bedoeld voor de expansion cards van Roland. Lew gebruikt daarin de Bass & Drums card SR-JV80-10. Deze module heeft een polyfonie van 64 stemmen. Via 16 kanalen kunnen de geluiden van verschillende instrumenten worden gegenereerd. Deze duizendpoot mocht in geen geluidsstudio ontbreken en heeft een 19 inch Rack Mount.

Het is een professionele module die je nog steeds in sommige geluidsstudio’s aantreft, alhoewel er tegenwoordig modernere 128-stemmige geluidsmodules bestaan.

Bijvoorbeeld de SuperNATURAL Sound Module van Roland. De Integra-7 met ruim 6000 geluiden. Wel hangt er aan deze module een fors prijskaartje van € 1479.-.

Met de JV-2080 expanded - 16 parts multitimbraal/64 stemmen - gecombineerd met het masterkeyboard van Yamaha en een M-Audio MIDI-interface zijn de songs gemaakt. Dankzij de expansion board Bass & Drums hoor je voortreffelijk klinkende drums en vette bas partijen. De software sequencer is Logic Pro 9 van Apple.

Een moderne sequencer is een elektronisch hulpmiddel waarmee muziekcommando’s zoals noten en verschillende klankwaarden kunnen worden opgenomen. Ze zijn te wijzigen, op te slaan en weer uit te sturen naar een synthesizer of een ander MIDI apparaat en wel in verschillende tempi. Dit instrument registreert voor ieder gelijk durende stap in een compositie één of meerdere waarden. Deze waarden kunnen ingesteld, veranderd en vastgelegd worden. De sequencer kan deze stappen, met een in te stellen onderlinge interval, achterelkaar afspelen en uitsturen in de vorm van stuurspanningen. Op deze manier worden synthesizers aangestuurd. Tegenwoordig bestaan sequencers voornamelijk als software. De bekendste zijn Cubase van Steinberg en Logic van Apple. Ze zijn gebaseerd op het gebruik van MIDI “Musical Instrument Digital Interface”.

“The sky’s the limit”. De gebruiker wordt niet meer beperkt tot stappen en patronen. Bovendien bieden ze vaak veel geluidsopnamen en na bewerkingsmogelijkheden.

Sequencer software vormt bij muziek producers vaak het hart van de geluidsstudio.

http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html

Alle muziek moeten omgezet worden naar MP3- en OGG-formaat. Alleen dan is weergave en snelle laadtijd van de cover songs op deze website mogelijk.

Voor de digitale opname wordt de Apogee Duet audio interface en een mixer de Mackie 802VLZ4 gebruikt.

Op de Mackie mixer kan bovendien een microfoon worden aangesloten. Daarbij kunnen deze nummers van echte vocalen worden voorzien.

De Apogee Duet wordt via de USB poort van de computer aangesloten. Tevens is de Apogee Duet een DAC, die de matige audiokaart van de computer omzeild.

Een DAC is een Digitaal-Analoogomzetter of DA-converter en zet een digitaal signaal om in een analoog signaal.

Jeffrey gebruikt de Duet om de arrangementen afgespeeld met de Logic Midi software via de Yamaha P-150 en de Roland JV-2080 gelijktijdig op te kunnen nemen.

De MP3 muziek gebruikt hij op zijn eigen webpagina's en bij documentaires die hij als Cameraman maakt.

Windows codeert MP3- bestanden standaard in 192 kbps (lossy).

Is de hoogste CD kwaliteit gewenst, dan wordt AIFF of WAV-codering aanbevolen. Primair gebruikt hij de WAV-codering.

Zijn werkwijze op een MacBook Pro in 3 stappen:

1. Verbind de geluidsmodule (s) via speciale 5-pin MIDI-kabels met een MIDI-interface. Gebruik een interface met tenminste 2 x in en 2 x out.

Sluit de USB poort van de MIDI- interface aan op een USB poort van de computer. 

De links/rechts audio output van de Roland JV-2080 module wordt verbonden met de links/rechts audio input van de Mackie 8 kanalen geluidsmixer.

De Yamaha P-150 wordt ook op dezelfde mixer aangesloten, waardoor de twee audio bronnen separaat van elkaar te mixen zijn.

Op de separate links/rechts output van de Mackie wordt de brake-out kabel van de Apogee Duet aangesloten (2 x 1/4" mono jack naar 2 x 1/4" mono jack).

Zodat beide audio bronnen via de mixer op de Duet audio interface aangesloten zijn. Via XLR kabels wordt de mixer op een aparte versterker aangesloten.

2. Activeer de sequencer (Logic) en open een reeds voltooid arrangement.

Met een hoofdtelefoon aangesloten op de Apogee DAC kan tijdens de opnamen meegeluisterd worden of alles goed gaat.

Speel het arrangement af in Logic en maak tegelijkertijd een audio opname daarvan in hetzelfde Logic. Recente computers kunnen immers multitasken.

De codering van dat bestand is in Logic vooraf ingesteld als WAV. Exporteer dit ongecomprimeerde WAV-bestand naar het Bureaublad.

3. Activeer Audacity (het geluidsnabewerking programma) en open daarin het WAV-bestand. Hier is het geluidsbestand na hartelust te bewerken.

Als alles na wens geëdit is, wordt het tijdelijk bestand geëxporteerd naar WAV, MP3 en OGG!

De MP3 en OGG bestanden worden later gebruikt in programma’s zoals iWeb en EverWeb, om webpagina’s met een HTML5 Audio Tag code te kunnen maken.


MP3 ofwel MPEG-1 Layer 3 is een manier om geluid te comprimeren. De opslagcapaciteit die nodig is voor het opslaan van geluid zal sterk reduceren.

Het geluid zal door compressie aan kwaliteit verliezen (lossy). De hoeveelheid data zal verminderen, waardoor de muziek kwaliteit hoorbaar minder wordt.

Advanced Audio Coding (AAC) is een MPEG-4 tegenhanger van het populaire MP3 audio-formaat.

Anders dan MP3 ondersteunt AAC multi-kanaals audio tot maximaal 48 full frequency channels. Een 192 kbps MP3 geluidsfragment zal ongeveer dezelfde kwaliteit hebben als een 128 kbps AAC bestand, waarbij het AAC bestand kleiner is en dus met een efficiëntere datacompressie (40% kleiner) en met een betere geluidskwaliteit dan MP3.

AAC is bekend als het standaard audioformaat gebruikt bij Apple iPhones, iPod, iPad  en iTunes. Het formaat wordt gebruikt bij aankoop van audio in de iTunes Store.

Daarnaast is AAC ook het standaard formaat voor Sony's PlayStation 3 waar het gebruikt wordt om geïmporteerde CD's gecomprimeerd op te slaan.

Over het algemeen komt dit AAC-formaat veel voor met de extensie m4a in plaats van AAC. Helaas kunnen de meeste webservers niet overweg met m4a bestanden.

Het is bovendien verspilling van kwaliteit om via de iTunes Store gecomprimeerde muziek te kopen, als die uitsluitend op de peperdure HiFi installatie thuis wordt afgespeeld!

Op een CD staan meestal niet gecomprimeerde PCM bestanden, zoals AIFF of WAV.

Apple Lossless en FLAC zijn daarentegen gecomprimeerde versies met minder kwaliteitsverlies dan bij MP3, ten opzichte van de originele PCM datastream op de CD.

Apple Lossless Audio Codec bestanden (ALAC) zijn iets groter dan FLAC bestanden. Apple Lossless wordt bij het afspelen meteen „uitgepakt” en via iTunes direct naar de speakers of de hoofdtelefoon gestuurd. CD’s kunnen binnen iTunes desgewenst rechtstreeks in Apple Lossless ingelezen worden. Zie A.

FLAC (Free Lossless Audio Codec) daarentegen maakt een imagebestand (cue met metadata en flac als imagebestand) van de PCM datastream op de CD aan.

Op dit moment is iTunes nog niet in staat om direct FLAC bestanden in te lezen. Het verschil tussen Apple Lossless en FLAC is nagenoeg niet hoorbaar.

Met het softwareprogramma XLD kan een FLAC bestand eerst geconverteerd worden naar een voor iTunes herkenbaar formaat en vervolgens in iTunes ingelezen worden.

MP3 omzetten naar HTML5 Audio

Om deze pagina snel te laden gebruikt Jeffrey Lew de HTML Snippet code. Voorbeeld:

Eerst wordt er in Audacity (het geluidsnabewerking programma) van bijvoorbeeld het run-to-you.mp3 bestand ook een OGG versie aangemaakt; run-to-you.ogg.

Beide bestanden moeten beslist op de web server worden geplaatst. Bijvoorkeur in de map 'Media'. Daarnaast moet het pad daarheen vermeld worden.

Deze HTML audio Snippet zal audio afspelen in de browsers Camino, Chrome, Firefox, Opera and Safari.

De HTML5 Audio Tag code voor dit voorbeeld nummer 69. Run To You ziet er als volgt uit:

<audio controls>

<source src="http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Media/run-to-you.mp3" />

<source src="http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Media/run-to-you.ogg" />

</audio controls>


Klik op één van de (HTML5 source src) codes hierboven.

Overtuig jezelf dat de Audio Tag code werkt.

Server Configuratie

Er moet bovendien de extensie .ogg worden toegevoegd als MIME Type, anders zal de browser de 'HTTP Error 404.3 - Not Found' vermelden!

Voorbeeld op de Web Server: Microsoft-IIS/7.5 van jeffreylew.nl:

Control Panel -> Websites -> Klik op je websitenaam -> laatste tabblad Add MIME voor bestand invoeren:

Beluister sereen en relexed Jeffrey Lew zijn covers van Classical, Vintage, Ballads, Fusion, Jazz, Latin en Rhythm & Blues muziek.

Listen to the music for the fun of it. Vintage romantic instrumentals produced by Jeffrey Lew. Scroll down!

http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html
http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html

Beyerdynamic DT 990

Premium Edition 250 Ω or 32 Ω

1. She Believes In Me 4:00

5. The House Of The Rising Sun 4:55

3. Me And Mrs Jones 4:54

7. Fragile 3:40

9. Unforgettable 3:55

11. You Make Me Feel Brand New 5:17

13. Cavatina 3:24

2. Bluesette 3:28

 1. 4.Falling In Love With You 3:33 Jazz Trio

6. Bethlehem 3:05

14. Got To Get You Into My Life  3:58

8. Fields Of Gold 3:42

10. Garota de Ipanema 5:07

12. Insensatez 9:10

15. Rapsodia 5:00

16. She’s Out Of My Life 3:40

Laatste update: 24 januari 2019

17. Liberian Girl 3:18

18. Tres Palabras “Yo Te Quiero” 3:45

19. September Morn 3:56

20. Thank You For The Music 3:47

21. For All We Know 2:45

22. Neighbours 1:20

23. Yesterday Once More 4:04

24. Lovely Day 3:36

25. How Deep Is Your Love 4:16

26. How Can You Mend A Broken Heart 3:50

27. Xanadu 3:30

28. Saving All My Love For You 4:05

29. Lady Love 3:42

The Chronicles Of A True One Man Band

A Sentimental Journey Through Time and Space

Digital Music Album My First

“The Greatest Love Songs”

Part 1

30. Con Los Años Que Me Quedan 4:40

31. Lady In Red 3:48

 1. 32.Mornin 4:28 Style Al Jarreau

33. This Masquerade 4:22

34. Hard To Say I Am Sorry 3:52

35. That’s What Friends Are For 4:10

 1. 36.All By Myself 4:58 Style Eric Carmen

37. Kom Maar Bij Mij 4:10

38. The Way We Were 3:24

39. As Time Goes By 3:52

 1. 41.I`ll Be Seeing You 4:04  “The Notebook”

40. Santaclaus Is Coming To Town 3:08

 1. 42.I`ll Be Seeing You (Trio) 5:15

 1. 43.All The Things You Are 4:38

44. Just The Way You Are 4:54

45. After The Love Has Gone 5:07

46. What A Difference A Day Makes 4:38

48. That’s The Way Of The World 5:28

 1. 47.The Days Of Wine And Roses 3:46

49. Smile 3:34

51. In The Stone 4:08

 1. 50.For All We Know 3:00

52. The Nearness Of You 4:58

53. Don`t You Worry About A Thing 4:14

54. Without You 3:24

 1. 55.Someone To Watch Over Me 3:30

56. How Insensitive (Combo) 6:50

57. One Note Samba 3:40

58. Have I Told You Lately 4:20

59. Your Song 4:00

60. One Day I'll Fly Away 4:42

61. The Glory Of Love 4:37

62. My Endless Love 4:20

65. She 3:06

64. It Had To Be You 3:26

63. A Song For You 4:03

66. All The Way 3:48

 1. 67.Ave Maria 5:18 Style Eumir Deodato

 1. 68.All By Myself 4:50 Style Celine Dion

 1. 69.Run To You 4:26

TECHNISCHE HANDLEIDING

http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html
http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html

Apogee Duet + brake-out cable

Mackie 802VLZ 8-channel sound mixer

http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html
http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html
Download iTunes
http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html
http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html

Gebruik een hoofdtelefoon!

Vintage Yamaha P-150 stagepiano

Thanks for listening!

http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.htmlMuziek_2.htmlhttp://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek_2.htmlshapeimage_4_link_0
 1. 70.Somewhere Over The Rainbow 4:50

71. I Will Always Love You 4:02

 1. 72.Just The Way You Are 5:48 Style Barry White

73. Sailing 4:16

74. L'Abitudine 4:08

75. Bésame Mucho 4:03

https://www.youtube.com/watch?v=83lnl6hOmUwhttps://www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7LdUhttps://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_5_link_0
https://www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7LdUhttps://www.youtube.com/watch?v=83lnl6hOmUwhttps://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_6_link_0
https://www.youtube.com/watch?v=XF8ZRjfGACAhttps://www.youtube.com/watch?v=XF8ZRjfGACAhttps://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_7_link_0
 1. 76.Se La Gente Usasse Il Cuore 5:00

 1. 77.Somos Novios 4:22 “It’s Just Impossible”

78. Mi Manchi 3:36 “Ik mis je”, “I miss you”

 1. 79.Solamente Una Vez 3:30 “Only Once”

80. Mille Lune Mille Onde 3:40

https://www.youtube.com/watch?v=qt_OkgSOrkUhttps://www.youtube.com/watch?v=qt_OkgSOrkUhttps://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_8_link_0
 1. 81.The Prayer 4:20

https://www.youtube.com/watch?v=pD2QbK2LY38https://www.youtube.com/watch?v=pD2QbK2LY38https://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_9_link_0
http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html

82. The Long And Winding Road 3:34

84. Somewhere 3:25

83. People 3:42

 1. 85.Evergreen 3:05 A Star Is Born

86. I Finally Found Someone 3:40

87. Nothing's Gonna Change My Love For You 4:00

 1. 89.Ancora 3:40 Shirley Zwerus “Heel Even”

88. Run To Me 4:32 Dionne Warwick

 1. 90.The Christmas Song 4:38

https://www.youtube.com/watch?v=cAu3a7CMA84https://www.youtube.com/watch?v=cAu3a7CMA84https://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_10_link_0
https://www.youtube.com/watch?v=uQiFjw9HILchttps://www.youtube.com/watch?v=uQiFjw9HILchttps://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_11_link_0
https://www.youtube.com/watch?v=cJu-Rnmkvz8https://www.youtube.com/watch?v=cJu-Rnmkvz8https://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_12_link_0
https://www.youtube.com/watch?v=Qy7z_oiN6nQhttps://www.youtube.com/watch?v=Qy7z_oiN6nQhttps://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_13_link_0
https://www.youtube.com/watch?v=r7I-cNLXMxIhttps://www.youtube.com/watch?v=r7I-cNLXMxIhttps://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_14_link_0
https://www.youtube.com/watch?v=-5th39yLuJ0https://www.youtube.com/watch?v=-5th39yLuJ0https://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_15_link_0
https://www.youtube.com/watch?v=fPlQ6EtArSchttps://www.youtube.com/watch?v=fPlQ6EtArSchttps://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_16_link_0
https://www.youtube.com/watch?v=JrcYPTRcSX0https://www.youtube.com/watch?v=JrcYPTRcSX0https://www.youtube.com/watch?v=JFNaOm6U5n8shapeimage_17_link_0

Amazing there are just 12 notes!

Use a headphone for optimal sound.

Audio HTML created and tested:

Safari is very slow for music loading.

Chrome is all right now a day!

Preferably Use Firefox for fast loading!

Reload this page again in some browsers,

if the HTML players are not loading!

http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html

One Moment In Time

92. Betcha By Golly Wow 3:35 Prince “You Bet”

93. Hello 4:14

91. White Christmas 3:00

https://www.youtube.com/watch?v=62XB9IbMnxQhttps://www.youtube.com/watch?v=62XB9IbMnxQhttps://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_19_link_0
https://www.youtube.com/watch?v=mYqLMMzWCdkhttps://www.youtube.com/watch?v=mYqLMMzWCdkhttps://www.youtube.com/watch?v=3rpcdthB3Pwshapeimage_20_link_0
http://www.jeffreylew.nl/fotografie/Muziek.html

Jeffrey Lew

Zoekt een Vocaliste.

Voor het inzingen van zijn bovenstaande covers.